Vastuullinen lainanotto

Useimmille meistä tulee jossain vaiheessa elämäämme tarve lainata rahaa. Olipa kyseessä asunnon tai auton hankinta, tai uran tai toimialan vaihtaminen, laina on keskeinen väline elämäntyylimme rahoittamisessa ja tulevaisuuteemme sijoittamisessa.

Vaikka lainamarkkinat uudistuvat ja mukautuvat jatkuvasti, eivät ne ole missään vaiheessa täydelliset. Yksi merkittävä puute, jonka olemme huomanneet, on tietoisuuden puute vastuullisesta lainaamisesta. Uskomme, että vastuullisen lainoituksen käsitteen tulisi olla jokaisen lainanottoaikeen perusta sekä jokaisen tulevaisuutta varten tekemämme sijoituksen lähtökohta.

Vastuun huomioimatta jättäminen lainapäätöksissämme voi johtaa toistaan vakavampiin taloudellisiin haasteisiin. Moneezy on omistautunut tämän ongelman ratkaisemiseen. Tavoitteemme on parantaa tulevaisuuden lainanottajien asemaa ja vahvistaa heidän tietämystään lainoista ennen kuin he sitoutuvat niihin.

Uskomme vakaasti, että vastuullinen lainanotto on osa tulevaisuutta.

Mitä vastuullinen lainanotto tarkoittaa?

Vastuullinen lainanotto tarkoittaa, että pystyt ottamaan velkaa huoletta ja harkiten. Tämä onnistuu, sillä olet käynyt läpi tarvittavat taustamateriaalit, ymmärrät taloudellisen tilanteesi läpikotaisin ja olet valmis sitoutumaan lainan takaisinmaksuun.

Lähtökohtaisesti kyse on taloudellisen tilanteesi hallinnan säilyttämisestä. Vastuullisessa lainaamisessa tarkoituksena on välttää turhaa velkaa ja epäreiluja lainaehtoja, kuten liian lyhyttä lainan takaisinmaksuaikaa. Tämä tarkoittaa, että sen lisäksi, että ymmärrät taloudellisen tilanteesi, tulee sinulta löytyä myös kurinalaista lähestymistapaa taloutesi hoitamiseen.

Jotta voit lainata vastuullisesti, tulee sinulla olla tarvittavat taidot sitä varten. Pystyt esimerkiksi itsenäisesti arvioimaan seuraavia seikkoja:

 • Mitä varten lainaat rahaa ja kuinka paljon lainaa tarvitset? On tärkeää, että pystyt itsenäisesti pohtimaan syytä lainantarpeellesi. Etenkin selvittääksesi, onko lainan peruste harkittu.

 • Mihin olet sitoutumassa? Vastaus on selkeä ja yksinkertainen - sitoudut maksamaan lainasi pois. Arvioi realistisesti kykysi täyttää tämä velvoite ja muista ottaa huomioon nykyiset taloudelliset sitoumuksesi ja päivittäiset kulusi.

 • Mitä riskejä sinun kannattaa ottaa huomioon? Yhteiskunnalliset ja globaalit muutokset vaikuttavat rahoitusalalla ja voivat näin vaikuttaa myös lainaasi. Kuinka hyvin pystyt käsittelemään näitä muutoksia ja arvaamattomuutta?

 • Vaihtoehdot: Monelle verkkolainat ovat varteenotettava vaihtoehto perinteisille pankkilainoille ja voit löytää jopa vaihtoehtoja, joita et vielä ollut harkinnut. Päädyit sitten perinteiseen lainaan tai johonkin muuhun, on sinun aina kannattavaa punnita vaihtoehdon hyödyt ja haitat.

Lainojen tulisi olla helppoja, mutta ne eivät ole mukavuushankinta. Kun sisäsität tämän periaatteen lainatessasi, olet askeleen lähempänä vastuullista lainaamista.

Vastuuttoman lainanoton pitkäaikaisvaikutukset

Me Moneezyllä haluamme tehdä tulevaisuuden lainamarkkinoista entistä läpinäkyvämmät. Uskomme, että tapa, jolla lainaamme rahaa tulevaisuudessa tulee perustumaan vankkaan tietotaitoon. Tämä johtuu ihmisten kasvaneesta uteliaisuudesta sekä trendistä, jossa lainat nähdään sijoituksina tulevaisuuteen. Siksi visiomme on puuttua jo hyvissä ajoin mahdollisiin vastuuttomasta lainanotosta johtuviin pitkäaikaisiin ongelmiin. Samalla haluamme auttaa sinua luovimaan lainamarkkinoiden monimutkaisessa maailmassa valmistelemalla sinua lainanoton eri osa-alueisiin, jotta voit kokea olosi varmaksi lainanoton hetkellä.

Lainaaminen voi olla tehokas apuväline taloudellisten tavoitteidesi saavuttamiseksi tai taloudellisen tilanteesi muuttamiseksi. Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että vastuuttoman lainanoton vaikutukset voivat olla aivan yhtä merkittäviä, joskin päinvastaisia taloudelliselle tilanteellesi. Lainaan sitoutuminen ilman, että pystyt ottamaan siitä täyden vastuun, voi johtaa taloutesi vaikeuksiin, joista toipuminen on vähintäänkin haastavaa.

Alle olemme koonneet pitkän aikavälin ongelmia, jotka monesti liitetään vastuuttomaan lainanottoon.

Vastuuttoman lainanoton ongelmat:
 1. Velkakierre

 2. Taloudellinen epävakaus

 3. Luottoluokituksesi lasku

 4. Rajoitetut mahdollisuudet

 5. Stressi ja sen vaikutus mielenterveyteen

 1. Velkakierre
  Saatat olla kuullut termin "velkakierre" aikaisemminkin. Se tarkoittaa taloudellisesti epävarmaa tilannetta, johon joudumme, kun kerrytämme jatkuvasti uutta velkaa, vaikka olevassa olevien lainojemme maksaminen on jo haastavaa. Tämä itseään ruokkiva kierre johtaa tyypillisesti kolmeen lopputulokseen: korkokulujen nousuun, kasvavaan taloudelliseen stressiin sekä talouden tasapainon järkkymiseen.

 2. Taloudellinen epävakaus
  Epävakaus on harvemmin tavoittelemisen arvoinen ominaisuus, erityisesti, kun kyseessä on lainoitus. Vakaasta taloustilanteesta epävakaaseen ajautuminen johtuu usein odottamattomista kuluista tai radikaalista muutoksesta tulotasossa. Nämä johtavat tyypillisesti madaltuneisiin mahdollisuuksiin maksaa lainaa takaisin. Tulos? Laina, jonka maksaminen laiminlyödään.

 3. Luottoluokituksesi lasku
  Lainojen laiminlyönti vaikuttaa laajemmin kuin vain tämänhetkiseen taloustilanteeseesi - se vaikuttaa myös tulevaisuuden mahdollisuuksiisi. Häiriöt lainanmaksussa voivat vaikuttaa luottoluokitukseesi samalla kun ne heikentävät itsetuntoasi. Alentunut luottoluokitus voi vaikuttaa lainamahdollisuuksiisi jatkossa, sekä heikentää mahdollisuuksiasi solmia mm. vuokrasopimus. Sellaisenaan luottoluokituksesi heikkeneminen vaikuttaa siis tulevaisuutesi mahdollisuuksiin.

 4. Rajoitetut mahdollisuudet
  Vastuuton lainanotto voi vaikeuttaa taloudellisia mahdollisuuksiasi tulevaisuudessa ja voi näin tehdä lainan saamisesta haasteellista. Jos rikot lainanantajan kanssa tekemääsi sopimusta, luokitellaan sinut riskialttiiksi lainanottajaksi - kategoria, johon ei kannata ajautua. Vastuuttoman lainanoton vaikutukset voivat vaikuttaa myös elämääsi talousasioita laajemmin. Lainanottajat ovat kokeneet muun muassa häpeää ja tarvetta peitellä asiaa muilta. Tällainen tunnetaakka vaikuttaa lopulta myös mielenterveyteen.

 5. Stressi ja sen vaikutus mielenterveyteen
  Jatkuva kamppailu taloudellisen vakauden turvaamiseksi voi vaikuttaa syvemmällä kuin uskotkaan. Tutkimukset osoittavat, että taloudellisten huolenaiheiden lisääntyminen vaikuttaa suoraan psykologisen ahdistuksen lisääntymiseen. Stressi ja ahdistus yhdistettynä velan painoon harteilla vaikuttavat henkisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkilökohtaisiin suhteisiin, työn tuottavuuteen sekä yleiseen terveydentilaan.

Haluamme tarkentaa, että tarkoituksenamme ei ole lietsoa pelkoa tai ahdistusta. Suurin osa lainakokemuksista on edelleen positiivisia. Negatiiviset tapaukset ovat itseasiassa melko harvinaisia, kun tarkastellaan lainojen määrää kokonaisuutena. Haluamme vain korostaa vastuullisen lainanoton tärkeyttä. Totuus on, että sinä hallitset taloudellista kohtaloasi ja vastuu siitä on yksinomaan sinulla itselläsi.

Älä jätä taloudellista kohtaloasi virran vietäväksi. Vastuun ottaminen on helpompaa kuin miltä se saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Kuinka lainata vastuullisesti

Tie vastuulliseksi lainanottajaksi on yllättävän lyhyt. Se perustuu yhteen peruspilariin - maalaisjärkeen. Jos tarvitset apua löytääksesi oikean suunnan tullaksesi vastuulliseksi lainanottajaksi, käymme alla läpi seitsemän askelta, jotka ovat hyödyllisiä matkallasi.

7 askelta vastuulliseksi lainanottajaksi:
 1. Arvioi taloudellinen tilanteesi

 2. Budjetoi

 3. Käy läpi vaihtoehtosi

 4. Tutustu lainaehtoihin

 5. Pidä maksuaikataulu säännöllisenä

 6. Pidä silmällä velkojasi

 7. Maksa ekstraa, kun se on mahdollista.

 1. Arvioi taloudellinen tilanteesi
  Taloudellisen tilanteesi tarkistaminen on oleellinen osa lainaprosessia. Sinun tulee ottaa huomioon tulosi, menosi sekä olemassaolevat velkasi. Pyri arvioimaan jo ennakolta, kuinka mahdolliset muutokset näissä voivat vaikuttaa taloutesi vakauteen. Tämä arvio auttaa sinua päättämään onko nyt sopiva aika ottaa lisää lainaa.

 2. Budjetti
  Kaikkien tietämä salaisuus on, että budjetit ovat välttämättömiä. Ne auttavat sinua suunnistamaan talousmaailmassa siten, että et ylitä taloutesi rajoja tai ota tarpeetonta velkaa. Budjetoinnin voit aloittaa listaamalla kaikki tulosi ja menosi erillisiin luokkiin, kuten asuminen, käyttökustannukset, päivittäistavarat, kulkuvälineet ja niin edelleen. Yhtä tärkeää on varata osa tuloistasi säästämiseen ja lainojen maksuun. Budjetointi vie aikaa, mutta se on sen arvoista. Lupaamme.

 3. Käy läpi vaihtoehtosi
  Ennen kuin teet lopullisen lainapäätöksen, suosittelemme, että tutustut mahdollisiin vaihtoehtoihin. Jos tarvitsemasi lainasumma ei ole suuri, kannattaa sinun harkita lainaamisen mahdollisuutta perheeltä tai lähipiiristäsi. Tämä voi auttaa sinua välttämään monet muodollisiin lainoihin liitetyt kulut.

 4. Tutustu lainaehtoihin
  Oletko hyvä lukemaan pikkupräntin? Useimmat vain klikkaavat "Hyväksy" painiketta, ennen kuin he ovat edes yrittäneet lukea ehdot. Tämä on virhe, joka erityisesti lainaa hakiessa kostautuu sinulle. Ehtojen pikkupräntti pitää sisällään tärkeitä yksityiskohtia, jotka sinun tulee tietää lainastasi. Varmista siis, että käytät aikaa jokaisen yksityiskohdan ymmärtämiseen. Jos jokin asia jää sinulle epäselväksi, ota yhteyttä lainantarjoajaan - he ovat aina valmiita auttamaan sinua.

 5. Pidä maksuaikataulu säännöllisenä
  Valitse tietty päivä kuukaudesta, jolloin maksat lainasi lyhennyksen. Se voi olla palkkapäiväsi, kuukauden ensimmäinen päivä tai mikä tahansa muu päivä, mikä sopii sinulle parhaiten. Täsmällisen maksun varmistamiseksi, laita itsellesi muistutus maksusta. Tai ennemmin - aseta tilillesi automaattinen maksusuoritus, jotta et koskaan unohda eräpäivää. Maksuviivästykset voivat johtaa epamiellyttäviin seurauksiin, kuten lisämaksuihin ja huonontuneeseen luottoluokitukseen.

 6. Pidä silmällä velkojasi
  On välttämätöntä, että hoidat taloudellisia velvoitteitasi ennakoivasti. Jos et valvo velkaasi, voi sen hallinta karata käsistäsi. Tarkkaile maksuhistoriaasi - varmista, että maksusuoritukset menevät perille asti. Muista pitää silmällä lainasi jäljellä olevaa summaa ja pidä itsesi ajantasalla mahdollisista lainaehtojen muutoksista. Näin voit tunnistaa mahdolliset ongelmat ajoissa ja puuttua niihin ennen kuin ne kärjistyvät. Ongelmatilanteessa suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian.

 7. Maksa ekstraa, kun se on mahdollista
  Voi olla, että sinulle ei tarjoudu tilaisuutta maksaa lainaa pois suuremmissa summissa ja se on täysin ok. Kunhan huolehdit sopimasi kuukausilyhennyksen maksamisesta ajallaan täytät osasi lainasopimuksesta. Jos sinulle kuitenkin tulee mahdollisuus maksaa ylimääräistä, voi se vaikuttaa positiivisesti lainasi kokonaisaikaan sekä korkomaksuihisi. Joka tapauksessa johdonmukaisuus lainasi maksamisessa pitää velkojasi, sekä meidät tyytyväisinä. Mikä tärkeintä, tulee sinun olla tyytyväinen itseesi ja jopa tuntea ylpeyttä siitä, että pystyt noudattamaan solmimaasi sopimusta.

Nämä seitsemän askelta auttavat sinua tielläsi vastuulliseksi lainanottajaksi, jonka taloudella on vankka perusta tulevaisuudessa. Tietoisen päätöksenteon, kurinalaisuuden sekä perinpohjaisen taloudellisen asemasi ja kykyjesi ymmärtämisen ansiosta sinulla on erinomaiset valmiudet tehokkaseen lainojen hallintaan.

Työkalut ja apuvälineet

On täysin ymmärrettävää, jos sinulle ei ole täysin selvennyt kuinka voit tulla vastuulliseksi lainanottajaksi. Erityisesti, jos olet muutenkin uusi lainanottaja. Onneksi käytettävissäsi on monia apuvälineitä, joilla voit hallita tulevaa lainaasi. Perustuen alan kokemukseemme, me Moneezylla olemme valinneet kolme erittäin hyödyllistä apuvälinettä sinulle matkallasi vastuulliseen taloudenhoitoon.

Takaisinmaksusuunnitelma

Takaisinmaksusuunnitelma on tärkeä työkalu talouden tehokkaaseen hallintaan. Sen tuoma ensisijainen etu on, että se antaa lainaajalle mahdollisuuden ottaa ohjat käsiinsä. Lainanottaja voi suunnitella lainan takaisinmaksun itselleen sopivaksi ja näin välttää tarpeettomat myöhästymismaksut ja laskut sekä pitää taloutensa vakaana. Näiden lisäksi maksusuunnitelma voi auttaa lainaajaa parantamaan luottokelpoisuuttaan.

Tällaisen suunnitelman tekeminen hyödyttää ensisijaisesti sinua itseäsi. Sen lisäksi, että suunnitelma auttaa sinua välttämään viivästysmaksuja ja sakkoja, nopeuttaa huolella tehty suunnitelma lainan takaisinmaksua ja vähentää laiminlyöntien mahdollisuutta.

Yksi takaisinmaksusuunnitelman merkittävimmistä eduista on sen tuoma helpotuksentunne mielellesi. Kun käytössäsi on järjestelmällinen ja automatisoitu takaisinmaksuaikataulu, hoituu lainasi takaisinmaksu sujuvasti kaikkien muiden tehtäviesi taustalla. Näin voit käyttää aikasi ja energiasi elämän muihin osa-alueisiin ilman jatkuvaa huolta lainan maksamisesta.

Hyvin tehty takaisinmaksusuunnitelma mahdollistaa myös taloudellisen liikkuvuuden. Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu odottamatta, tarjoaa se tarpeeksi joustavuutta suunnitelman mukauttamiseen ja takaisinmaksun jatkumiseen keskeytyksettä.

Epäilemättä, yksi takaisinmaksusuunnitelman merkittävimmistä eduista on se, että suunnitelman avulla voit tehdä taloudellisia tavoitteita itsellesi. Nämä voivat sisältää esimerkiksi asuntosäästämistä, oman yrityksen perustamisen tai vaikka valmistautumista eläkeikää varten.

Kaikki nämä asiat parantavat henkilökohtaista taloudellista tilannettasi ja ne tuovat mukanaan myös muita etuja. Ne nimittäin vaikuttavat myös uskottavuuteesi positiivisesti lainantarjoajien silmissä. Toimiva maksusuunnitelma osoittaa, että olet tietoinen lainasitoumuksestasi ja sinulta löytyy päättäväisyyttä viedä se päätökseen.

Moneezylla uskomme vakaasti takaisinmaksusuunnitelman voimaan, joka tekee taloudellisista tavoitteista helpommin saavutettavia ja hallittavia. Siksi rohkaisemme kaikkia käyttäjiämme aloittamaan lainamatkansa tästä tärkeästä osa-alueesta.

Askel askeleelta: Kattava opas toimivaan lainan takaisinmaksusuunnitelmaan

 • Aloita kokoamalla kaikki lainaasi liittyvät tiedot, kuten lainan määrä, korko, todellinen vuosikorko ja laina-aika. Nämä tiedot muodostavat kulmakiven suunnitelmallesi.

 • Muodosta perusteellinen kuva taloudellisesta tilanteestasi. Näin voit varmistaa summan, jolla pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain joutumatta ahdinkoon.

 • Muodosta yksityiskohtainen budjetti hallitaksesi talouttasi tehokkaammin.

 • Määrittele sopiva kuukausittainen lyhennyssumma. Ihanteellisesti tämä summa ei vie tuloistasi liian suurta osaa, mutta sen tulee myös olla tarpeeksi suuri, jotta laina lyhenee kuukausittain.

 • Ota käyttöösi automaattisen maksun mahdollisuus. Näin varmistat säännönmukaisuuden etkä unohda maksupäivää.

 • Määritä takaisinmaksullesi muutamia virstanpylväitä esimerkiksi neljännes- tai puolivuosittain. Juhlista näitä päiviä ja saavutuksiasi haluamallasi tavalla. Näin motivaatiosi suunnitelmassa pysymiseen pysyy korkealla.

 • Uudelleenarvioi ja muokkaa maksusuunnitelmaasi säännöllisesti. Jos tulosi muuttuvat - niin ylös kuin alaskin päin - on tärkeää, että mukautat takaisinmaksusuunnitelmaa vastaamaan uutta tulotasoasi.

 • Jos sinulla on haasteita selvitä kuukausittaisista lyhennyksistä, älä epäröi kääntyä talousneuvojan puoleen saadaksesi asiantuntijan ohjausta. Ole aina myös yhteydessä lainanantajaan ja kerro tilanteestasi.

Hyödynnä kaikki saatavilla oleva tieto

Me Moneezyllä uskomme vahvasti, että vastuullinen lainanotto on seurausta monipuolisesta tiedonsaannista, lainojen ja talousasioiden perusteellisesta ymmärtämisestä sekä oman taloudellisen tilanteen todenmukaisesta arvioinnista. Siksi tehtävämme on varmistaa, että ulottuvillasi on kaikki tarvittava taloudellinen tieto. Samalla on kuitenkin tärkeää, että pystyt uudelleenarvioimaan omaa taloudellista tilannettasi jatkuvasti ja suunnittelet lainanottosi perusteellisesti.

Astuessasi lainojen maailmaan, sinusta voi tuntua kuin joutuisit opettelemaan uuden kielen, joka on täynnä uutta terminologiaa ja uusia käsitteitä. Olemme apunasi tarjoamalla sinulle työkaluja ja vinkkejä tämän uuden kielen opiskeluun. Moneezyn sivuilta löydät kolme ala-kategoriaa: Moneezy selvittää, Moneezy opastaa sekä Oppaat.

Moneezy selvittää on paikka, jossa asiantuntijatiimimme analysoi ja tulkitsee taloudellisia trendejä.

Moneezy opastaa toimii digitaalisena tietosanakirjana, joka on suunniteltu sinulle, joka haluat ymmärtää lainoja ja niihin liittyviä ilmiöitä tarkemmin.

Oppaat osio tarjoaa materiaalia budjetin laatimiseen, luottokelpoisuuden parantamiseen ja paljon muuta.

Tämä on tietokeskittymämme, josta löydät kaiken mitä tarvitset ymmärtääksesi talouden ja lainojen kiemuroita. Sukella tietopankkiimme ja ime itseesi kaikki tieto nykyisistä ja tulevista lainoistasi.

Käytä vertailupalvelua

Moneezy rakennettiin alunperin yhtä ensisijaista tarkoitusta silmälläpitäen - parantamaan käyttäjien lainakokemusta edistämällä lainamarkkinoiden korkeaa laatua. Vuosien ajan keskityimme vertailupalvelun ylläpitämiseen. Sittemmin olemme laajentaneet toimintaamme kehittyäksemme nykyisenlaiseksi alustaksi, joka tarjoaa myös kattavasti tietoa käyttäjillemme.

Digiaikana vertailupalvelut ovat olennainen työkalu monella alalla, kuten matkailu-, majoitus- ja elektroniikka-alalla. Vertailu tarjoaa monia etuja: se varmistaa parhaan laadun, parantaa kustannus-sekä aikatehokkuutta ja lainojen kohdalla mahdollistaa paremmat lainaehdot.

Moneezyn sivuille olemme keränneet laajan kattauksen lainatietoutta aina koroista, lainaehdoista ja maksuista muihin lainamatkaasi liittyviin tärkeisiin yksityiskohtiin, jotka kaikki auttavat sinua tekemään tietoisia päätöksiä. Laaja lainanantajalistauksemme sisältäen pankit, luottoyhtiöt ja verkkolainojen myöntäjät on vapaasti käytettävissäsi. Hyödyntämällä sivustomme tarjoamat tiedot ja lainantarjoajien verkoston, maksimoit todennäköisyytesi löytää tarpeisiisi soveltuva laina.

Tärkein syy, miksi sinun kannattaa käyttää Moneezyn kaltaista vertailupalvelua on sen tarjoama lisääntynyt turvallisuus. Alustamme mahdollistaa sinulle suojan, joka on vertaansa vailla internetissä, koko lainamatkasi ajalle. Tämä suoja turvaa yksityisyytesi ja auttaa sinua välttämään petokset.

Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan läpinäkyvän ja riskittömän lainojen vertailupalvelun, joka asettaa käyttäjät etusijalle. Olemme vertailupalvelu, jolla on sydän paikallaan. Tämä on mielestämme kaiken a ja o opastaessamme sinua vastuullisen lainaamisen maailmaan.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved